IFBB organiseert jaarlijks wereldwijd…

Op sportgebied organiseert de IFBB jaarlijks wereldwijd meer dan 1000 wedstrijden, waarin atleten van alle leeftijden, zowel mannen als vrouwen, van zeer jong in de junior categorieën tot onze master kampioenen van boven de 60, het maximale presenteren aan wat je van menselijke fysieke spierontwikkeling in gezonde harmonie kunt verwachten. Algemeen wordt nu aangenomen dat gewicht training en bodybuilding trainingstechnieken een essentieel onderdeel dienen te vormen in de voorbereiding van atleten in alle Olympische en niet-Olympische sporten. Spierontwikkeling heeft positieve invloed op iedere sport en sportprestatie. Een optimale spierontwikkeling helpt elke atleet om zijn maximale potentieel te bereiken in iedere sport.

Vele wetenschappers hebben aangetoond, dat het proces van veroudering kan worden afgeremd en/of worden teruggedraaid d.m.v. van fitnesstraining en aangepaste voeding. Het best zichtbare voorbeeld hiervan zijn onze atleten van boven de 60 en zelfs van boven de 70 jaar oud, die nog steeds over een goede gezondheid en stevig spierstelsel beschikken.

Miljoenen beoefenaars

Miljoenen mensen over de hele wereld volgen de bodybuilding levensstijl. Ongeacht leeftijd, geslacht of vroegere fysieke gesteldheid, helpt bodybuildingtraining samen met de juiste voeding het lichaam in balans te brengen met een goede controle op het lichaamsvet en bevordert tevens een goede gezondheid.

Voordelen van training

Bodybuilding- en fitnesstraining zijn vernieuwend en zijn de meest geavanceerde trainingsvormen om een sterke, gebalanceerde spierontwikkeling te bereiken en toepasbaar voor vele andere vormen van sportbeoefening .
 
 
Bodybuilding training is een goede handleiding voor artsen, fysiotherapeuten en de (para)medische wereld om blessures te voorkomen en indien nodig te herstellen. Het verbetert de spierkracht en- functie, zowel voor sportbeoefening als voor het werk van alle dag.

Bodybuilding is de ideale preventieve therapie tegen veroudering. In feite wordt het verouderingsproces lichamelijk zichtbaar door het toenemende verlies van spiermassa met de toename van vetweefsel, wat zorgt voor de fysieke achteruitgang qua skeletspieren, bekend als ‘Sarcopenia’ (verlies van spiermassa op oudere leeftijd).

Vele wetenschappers hebben aangetoond, dat het proces van veroudering kan worden afgeremd en/of worden teruggedraaid d.m.v. van fitnesstraining en aangepaste voeding. Het best zichtbare voorbeeld hiervan zijn onze atleten van boven de 60 en zelfs van boven de 70 jaar oud, die nog steeds over een goede gezondheid en stevig spierstelsel beschikken.
 

Samenwerking en kennisontwikkeling

De IFBB is zich zeer bewust van de capaciteiten van onze sport en heeft in haar bestuur een Wetenschappelijke en Onderzoek Commissie samengesteld, die samenwerkt met wetenschappelijke en universitaire instellingen wereldwijd. Deze commissie behandelt rapporten en neemt deel aan symposia en congressen, zoals bv georganiseerd door de International Academy of Anti Aging Medicine (USA).
 
De IFBB en IFBB Nederland (Nederlandse Bodybuilding en Fitness bond) zijn er trots op om bij te kunnen dragen op al deze gebieden in de overtuiging dat fysieke en geestelijke gezondheid een extra bijdrage is van de sport aan de maatschappij.
 

Dr. Rafael Santonja IFBB mondiaal President

Juliette Bergmann – IFBB Honorary Life Vice President (wereldwijd)

  • IFBB Ms. Olympia
  • IFBB Am. & Pro World Champion
  • Executive member IFBB & EBBF board
  • President IFBB Netherlands (Dutch Bodybuilding and Fitness Bond NBBF)
  • Hall of Famer IFBB International

.

IFBB Brochure:

ifbb-2016-brochure

.

Internationale IFBB brochure omtrent organisatie en indeling:

IFBB-General-Rules-2019