Reglementen

Algemene info IFBB en NBBF

Hieronder vind je een selectie van relevante reglementen van de IFBB en NBBF en de verschillende klasses. Houd er rekening mee dat wanneer je als NBBF lid internationaal bij een andere organisatie hebt deelgenomen, je een jaar lang na aanvang van de datum van deelname bij de andere organisatie niet voor uitzending in aanmerking komt.
Voor deelname aan internationale IFBB wedstrijden komen alleen A-leden in aanmerking die minimaal een half jaar lid zijn van de NBBF en aan de daarvoor bestemde A-wedstrijden hebben deelgenomen.

Junioren leeftijd

Junioren leeftijd is voor 2022: wanneer je geboren bent tussen 1999 en 2006. Dus word je ergens tussen 1 januari 2022 en 31 december 2022 23 jaar oud, dan kun je toch het hele kalenderjaar 2020 deelnemen als junior.

Klasses

Voor uitgebreide uitleg en beschrijving per klasse, zie de aparte webpagina onder ‘Wedstrijden – Kwalificaties & Klassen’, klik hier.

Reglementen NL en internationaal

Reglementen gemixte paren

Anti doping beleid

IFBB is aangesloten en gecommitteerd aan de laatste eisen en het beleid betreffende verboden middelen van WADA (World Anti Doping Agency) en de Nederlandse Dopingautoriteit. Voor een Nederlandstalige lijst met verboden middelen, klik hieronder:

WADA Dopinglijst 2019 – NL vertaling
WADA_2019_english_prohibited_list