IFBB organiseert jaarlijks wereldwijd…

De I.F.B.B. Nederland (aangesloten bij de IFBB, met 192 aangesloten landen de grootste en tevens enige erkende federatie!) wordt bestuurd door mensen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Op het podium (voorzitster Juliette Bergmann won de meest prestigieuze wedstrijd Ms. Olympia maar liefst drie keer, Hall of Fame en Lifetime Vice President IFBB) maar zoals de meeste bestuursleden ook bijvoorbeeld in de Weider-organisatie. Alle juryleden zijn door de IFBB officieel gecertificeerd.

Op het gebied van sport organiseert de IFBB jaarlijks meer dan 1000 wedstrijden wereldwijd, waarin atleten van alle leeftijden, zowel mannen als vrouwen, van heel jong in de juniorcategorieën tot onze meesterkampioenen boven de 60, het maximale presenteren aan wat je kunt verwachten van menselijke lichamelijke spierontwikkeling in gezonde harmonie. Er wordt nu algemeen aangenomen dat krachttraining en bodybuilding-trainingstechnieken een essentieel onderdeel zouden moeten zijn bij de voorbereiding van atleten in alle Olympische en niet-olympische sporten. Spierontwikkeling heeft een positieve invloed op elke sport en sportprestatie. Optimale spierontwikkeling helpt elke atleet om zijn maximale potentieel te bereiken in elke sport.

Miljoenen beoefenaars

Bodybuilding en fitnesstraining zijn innovatief en zijn de meest geavanceerde vormen van training om een sterke, evenwichtige spierontwikkeling te bereiken en kunnen worden gebruikt voor vele andere vormen van sportbeoefening. Miljoenen mensen over de hele wereld volgen de bodybuilding-levensstijl. Ongeacht leeftijd, geslacht of eerdere fysieke conditie, bodybuilding-training samen met de juiste voeding helpt het lichaam in balans te brengen met een goede beheersing van lichaamsvet en bevordert ook een goede gezondheid.

Voordelen van training

Bodybuilding en fitnesstraining zijn innovatief en zijn de meest geavanceerde vormen van training om een sterke, evenwichtige spierontwikkeling te bereiken en kunnen worden toegepast op vele andere vormen van sport. Een bodybuilding training is een goede leidraad voor artsen, fysiotherapeuten en de (para)medische wereld om blessures te voorkomen en zo nodig te herstellen. Het verbetert de spierkracht en -functie, zowel voor sportbeoefening als voor dagelijks werk. Bodybuilding is de ideale preventieve therapie tegen veroudering. In feite wordt het verouderingsproces fysiek zichtbaar door het toenemende verlies van spiermassa met de toename van vetweefsel, wat de fysieke achteruitgang van skeletspieren veroorzaakt, bekend als ‘sarcopenie’ (verlies van spiermassa op oudere leeftijd).

Veel wetenschappers hebben aangetoond dat het verouderingsproces kan worden vertraagd en/of omgekeerd door middel van fitnesstraining en op maat gemaakte voeding. Het meest zichtbare voorbeeld hiervan zijn onze atleten ouder dan 60 en zelfs ouder dan 70 jaar, die nog steeds een goede gezondheid en solide spieren hebben.
 

Samenwerking en kennis ontwikkeling

De IFBB is zich zeer bewust van de mogelijkheden van onze sport en heeft een Wetenschappelijk en Onderzoekscomité in haar bestuur opgericht, dat samenwerkt met wetenschappelijke en universitaire instellingen over de hele wereld. Deze commissie behandelt rapporten en neemt deel aan symposia en congressen, zoals georganiseerd door de International Academy of Anti Aging Medicine (VS).

De IFBB en IFBB Nederland (Nederlandse Bodybuilding en Fitness Vereniging) zijn trots om op al deze gebieden een bijdrage te leveren in de overtuiging dat fysieke en mentale gezondheid een extra bijdrage is van de sport aan samenleving.
 

Dr. Rafael Santonja IFBB mondiaal President

Juliette Bergmann – IFBB Honorary Life Vice President (wereldwijd)
IFBB Ms. Olympia
IFBB Am. & Pro
World Champion
Hall of Famer President IFBB Netherlands
(Dutch Bodybuilding and Fitness bond) Executive member IFBB & EBBF

.

IFBB Brochure:

ifbb-2016-brochure

.

Internationale IFBB brochure omtrent organisatie en indeling:

IFBB-General-Rules-2019