Uitslagen

Nederlandse Kampioenschappen 2024

Open Brabantse Kampioenschappen 2024

 

Door Harry de Jonge
Foto’s Arthur Groenefelt

Zondag 28 april was theater De Lievekamp het toneel voor een ouderwets geslaagd Nederlands Kampioenschap. Na een heerlijk voorafje in de vorm van een B-wedstrijd waar met name bikini atleten en bodybuilders zich nog konden kwalificeren voor dit N.K. barstte rond half vier ’s middags het feest los voor een zeer goed gevulde enthousiaste zaal. Uiteraard spreken de foto’s voor zich, maar we benoemen wat absolute hoogtepunten!

Het einde van de lange dag schonk voor ons als bond zeer veel voldoening dankzij de vele complimenten en tevreden commentaren en hopelijk is dit N.K. het startsein voor een nieuwe opleving. We kunnen niet wachten op de nieuwe talenten die zich hopelijk gaan aanmelden voor onze eerstkomende C-wedstrijd eind september!

Women’s Physique
Een klasse die zo goed als verdwenen lijkt te zijn maar dan zien we daar opeens de vrolijke ruim 60-jarige Anita van Westrop het podium op huppelen, gevolgd door weekblad de Panorama, met een flink pak spieren en een posing routine waarmee ze de hele zaal in een vrolijke stemming weet te brengen. Ze stond alleen en pakte uiteraard de titel, maar we hopen haar zeker nog vaker op het podium te zien!

1e plaats: Anita van Westrop

Nederlandse Kampioenschappen 2024

Einduitslag Nummer Naam
1 86 Anita van Westrop

Open Brabantse Kampioenschappen 2024

Einduitslag Nummer Naam
1 86 Anita van Westrop

Men’s Muscular Physique
De andere met uitsterven bedreigde klasse is de MMP maar voor Bob Oosterbroek maakte de organisatie graag een uitzondering. Niet alleen was Bob zo’n 50 kg afgevallen, hij overwon ook de nodige problemen die voor een ander misschien al reden tot opgeven waren geweest. Desondanks toonde hij een meer dan podiumwaardige fysiek waarmee hij aantoonde een absolute winnaar te zijn.

1e plaats: Bob Oosterbroek

Nederlandse Kampioenschappen 2024

Einduitslag Nummer Naam
1 118 Bob Oosterbroek 

Wellness Bikini
Wow, wat kwam daar het podium op? Vier fantastische dames waarvan er twee bovenuit staken met wel heel verschillende fysieken. Yasemin Uzunkaya is een zeer symphatieke en knappe dame die wanneer je haar ook ziet altijd zeer goed in shape is met een extreem laag vetpercentage. Ze heeft mooie lijnen en zou indien ze dat zelf wilde ook voor de bikini klasse kunnen kiezen. Dat kostte haar nu de overwinning want daar stond dan Samentha Tiney naast haar met een paar benen waar een paard de hik van zou krijgen. Haar hele lichaam straalt power uit en alhoewel haar vetpercentage net iets lager zou mogen zijn kon de jury om dit spierengeweld niet heen en zodoende pakte Samantha de Nederlandse titel.

1e plaats: Samentha Tiney

Nederlandse Kampioenschappen 2024

Einduitslag Nummer Naam
1 101 Samentha  Tiney
2 121 Yasemin  Uzunkaya
3 82 Liselore smeets
4 100 Karolina  Korotko

Men’s Physique
Zeven man streden om de titel en de titelstrijd was er ook weer een met een lastige keuze voor de jury. Ebert Vermeulen is een echte MAP-atleet met zeer smalle taille, perfecte buikspieren en een typische beach look, terwijl Bjorn Kooijman wat massiever oogt met een iets zwaardere taille. Toch koos de jury voor hem omdat zijn algemene uitstraling voor hen meer pleasing was, maar met een andere jury had het kwartje zomaar de andere kant op kunnen vallen.

1e plaats: Björn Kooijman

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Men’s Physique Junioren)

Einduitslag Nummer Naam
1 115 Björn Kooijman
2 114 Ebert Vermeulen

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Men's Physique)

Einduitslag Nummer Naam
1 115 Björn Kooijman
2 114 Ebert Vermeulen
3 116 Ricardo Schuitema
4 123 Steven Rooker
5 113 Vadim Danilov
6 117 Roman  Kurson
7 119 Alex Saiko

1e bij de masters: Alex Saiko 

Body Fitness
Begon ik bij de wellness met wow! Nou dan moet het nu woooooow! zijn. Ook in deze klasse 4 dames, met een niveau dat je toch niet echt heel vaak tegenkomt. Mara Keeris kwam in bloedvorm. Prachtige lijnen, een fantastische V-shape, perfecte beenspieren. Ze had alleen de pech dat naast haar een dame van absolute wereldklasse kwam te staan. Ik overdrijf niet. Simone Enica woont al jaren in Nederland en jureert ook regelmatig voor onze bond. Het was al twee jaar haar doel een keer aan het N.K. mee te doen en dan aan het E.K. Vlak tevoren besloot ze alvast internationaal haar geluk te beproeven bij een internationale IFBB-wedstrijd op Malta. Simone kwam, zag en overwon daar en als beloning nodigde de organisatie haar op Malta ook uit voor de profwedstrijd een dag later. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde toch, ze won ook daar! Ze maakte daar wel meteen duidelijk dat ze amateur wilde blijven omdat ze nu eenmaal dat doel voor ogen had en deze 28e april verwezenlijkte ze deel 1 van die droom door unaniem het N.K. te winnen. De voor mij beste atleet van de dag kan zich nu gaan richten op het E.K. en ik verwacht eerlijk gezegd niet dat iemand haar daar kan verslaan!

1e plaats: Wendy Vincent

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Body Fitness Masters)

Einduitslag Nummer Naam
1 104 Wendy Vincent

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Body Fitness)

Einduitslag Nummer Naam
1 102 Simona Enica
2 103 Mara Keeris
3 104 Wendy Vincent
4 101 Samentha  Tiney

 

1e plaats: Simona Erica

Bikini Fitness
Flink wat erg goede bikini dames vochten in twee lengteklassen en een juniorenklasse om de titel. Elena Kulikova won haar klasse met een perfecte bikini-shape maar ook zij moest het uiteindelijk afleggen tegen een dame die na twee wedstrijden al een bekermuseum kan beginnen! Op de JBC won Veronika van der Drift de juniorenklasse, haar lengteklasse, de best poser prijs en de overall titel! Dat zijn dus 4 bekers. Op deze 28e april begon ze de dag met het winnen van de juniorenklasse op de Open Brabantse, haar lengteklasse, de best poser prijs en de overall! We staan op 8 bekers! Vervolgens verscheen Veronika op het N.K. podium en pakte de titel bij de junioren. Beker nummer 10 sleepte ze in de wacht met haar overwinning in de lengteklasse I en jawel, de elfde beker ging naar haar door de overall te pakken! Maar het is dan ook niet zomaar een bikini dame. Deze juniore is ondanks haar zeer jonge leeftijd qua fysieke ontwikkeling al een veterane. Zeer goed gevormde beenspieren, een heerlijke V-shape, fantastische lijnen en een uitstraling en presentatie zoals je die normaal alleen op het allerhoogste podium ziet. Veronika zal ons landje en onze bond dan ook gaan vertegenwoordigen op het E.K. en de verwachtingen zijn, bij mij althans, huizenhoog!

1e plaats: Veronica van der Drift

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Bikini Fitness Junioren)

Einduitslag Nummer Naam
1 80 veronika van der Drift
2 98 Carmen Urbanus

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Bikini Fitness I)

Einduitslag Nummer Naam
1 80 veronika van der Drift
2 81 Mariska Wübbels
3 97 Nanouk Fleer

OVERALL: Veronika van der Drift 

Open Brabantse Kampioenschappen 2024 (Bikini Fitness Junioren)

Einduitslag Nummer Naam
1 80 Veronika van der Drift

 

Open Brabantse Kampioenschappen 2024 (Bikini Fitness I)

Einduitslag Nummer Naam
1 80 Veronika van der drift
2 81 Mariska Wübbels

OVERALL: Veronika van der Drift  

1e plaats: Elena Kulikova

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Bikini Fitness II)

Einduitslag Nummer Naam
1 99 Elena Kulikova
2 84 Sandra  Van der Loo
3 98 Carmen Urbanus
4 83 Amber  Streefkerk
5 100 Karolina  Korotko

OVERALL:  Elena Kulikova

Open Brabantse Kampioenschappen 2024 (Bikini Fitness II)

Einduitslag Nummer Naam
1 84 Sandra  Van der Loo
2 83 Amber  Streefkerk 
3 85 Steffi Peeters
4 82 Liselore smeets

 

Open Brabantse Kampioenschappen 2024 (Bikini Fitness Masters)

Einduitslag Nummer Naam
1 85 Steffi Peeters

Bodybuilding
De laatste tijd zagen we de bodybuildingklassen wat minder goed gevuld en groot was dan ook onze blijdschap toen er plotseling 14 dikgespierde mannen op kwamen draven om voor de N.K. titels te gaan strijden. Om het voor het publiek zo aantrekkelijk mogelijk te maken verdeelden we de heren in twee groepen met als grens een gewicht van 80 kg. Uiteraard gingen er gewoon bekers naar de officiële klassen tot 70, tot 80, tot 90, tot 100 en plus 100, maar we wilden de mensen toch echt de strijd aanbieden tussen bijvoorbeeld Camiel Saris, Ermilios Scoop, RJ Martina en Nadiem Amr. Bij de lichtere boys stak Paco van Vuuren er bovenuit. Nog geen 70 kg zwaar bracht hij een zeer complete en goed geconditioneerde fysiek waar -80kg winnaar Martijn Jansen het tegen af moest leggen. Kaan Kaya won de best posing prijs met een klassieke routine. Bij de zware jongens stonden maar liefst 9 knoerten op het podium. Boven de 100 kg was Sebastiaan Knoop de beste maar overall legde hij het af tegen de wat minder zware jongen. Datzelfde gold eigenlijk ook voor de sympathieke Camiel Saris die weliswaar de klasse tot 100 kg won, maar ook drie halfzwaargewichten (tot 90 kg) voor zich moest dulden. Drie van die halfzwaargewichten domineerden en streden samen om de titel. RJ Martina is een master met alles er op en er aan. Alle spiergroepen zijn goed ontwikkeld en met iets meer scherpte op de achterkant en iets beter poseren is hij moeilijk te verslaan. De al eeuwen mee draaiende Ermilio Scoop kondigde aan dat dit zijn laatste jaar wordt op het wedstrijdpodium. Decennia lang scoort deze man al titels en deze dag pakte hij weer eens een Nederlandse titel bij de masters. Maar in de open klasse moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Zijn conditionering was misschien wel het beste van allemaal, maar op de hamstrings en kuiten verliest hij duidelijk wat punten. De overall titel ging dan ook niet naar hem maar naar de Tom Platziaanse Nadiem Amr met een paar enorme benen met hamstrings die in de zijwaartse pose bijna op de grond hingen. Proportioneel viel er misschien wat te verbeteren, maar de man heeft spieren, veel spieren en de jury kon niet om hem heen!

1e plaats: Kaan Kaya

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Bodybuilding Junioren)

Einduitslag Nummer Naam
1 87 Kaan Kaya
2 93 Gino Ivanov
3 92 Lorenzo Doddema

Open Brabantse Kampioenschappen 2024 (Bodybuilding Junioren)

Einduitslag Nummer Naam
1 87 Kaan Kaya
2 93 Gino Ivanov
3 92 Lorenzo Doddema

1e plaats: Ermilio Scoop

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Bodybuilding Masters)

Einduitslag Nummer Naam
1 108 Ermilio Scoop
2 90 Radjindre Martina
3 107 Camiel Saris
4 111 Hans de Roos
5 106 Maikel Roeterdink
6 95 Peter Groothuesheidkamp

 

Open Brabantse Kampioenschappen 2024 (Bodybuilding Masters)

Einduitslag Nummer Naam
1 90 Radjindre Martina
2 96 Sebastiaan  Knoop
3 95 Peter Groothuesheidkamp
4 94 Andy Pauwels
5 122 Hasan Kuyumcu

 

1e plaats: Paco van Vuuren

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Bodybuilding tm 80 kg)

Einduitslag Nummer Naam
1 105 Paco Van vuuren
2 89 Martijn  Jansen
3 88 Michael Van es
4 87 Kaan Kaya
5 94 Andy Pauwels

Open Brabantse Kampioenschappen 2024 (Bodybuilding tm 85kg)

Einduitslag Nummer Naam
1 88 Michael Van Es
2 87 Kaan Kaya
3 89 Martijn  Jansen
4 94 Andy Pauwels

 

1e plaats: Nadiem Amr

”Nederlandse

Einduitslag Nummer Naam
1 110 Nadiem Amr
2 108 Ermilio Scoop
3 90 Radjindre Martina
4 107 Camiel Saris
5 124 Joël Hous
6 106 Maikel Roeterdink
7 96 Sebastiaan  Knoop
8 109 Roy Pols
9 91 Cenk Yildiz

OVERALL:  Nadiem Amr

”Open

Einduitslag Nummer Naam
1 90 Radjindre Martina
2 96 Sebastiaan  Knoop
3 124 Joël Hous
4 91 Cenk Yildiz

 OVERALL: Radjindre Martina

Classic Bodybuilding en Classic Physique
Om het verhaal af te maken vermelden we nog even de winnaars Joel Houd die met zijn dansje op Bob Marley de zaal mee kreeg en Egbert Leechburg die in de Classic Physique zonder tegenstand de titel opeiste.

1e plaats: Joël Hous

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (classic bodybuilding)

Einduitslag Nummer Naam
1 124 Joël Hous
2 89 Martijn  Jansen

Open Brabantse Kampioenschappen 2024 (classic bodybuilding)

Einduitslag Nummer Naam
1 124 Joël Hous
2 89 Martijn Jansen

 

1e plaats: Egbert Leechburch Auwers

Nederlandse Kampioenschappen 2024 (Classic Physique)

Einduitslag Nummer Naam
1 112 Egbert Leechburch Auwers