Verslag en Uitslagen JBC 2022

Verslag en Uitslagen JBC 2022

Juliëtte Bergmann Cup 2022

Een nieuwe start

Niemand, werkelijk niemand, kon begin 2020 bevroeden dat er een lange periode zou aanbreken waarin bijna geen enkele bodybuildingwedstrijd meer georganiseerd zou kunnen worden en toch was dat precies wat het gevolg was van een wereldwijde, in China begonnen, pandemie. En niet alleen de wedstrijden stonden stil, nee het was nog veel erger, wereldwijd werden sportscholen simpelweg gesloten en mensen konden alleen nog thuis wat aanrommelen.

‘Coronakilo’s’ werd een gangbare uitdrukking, mensen raakten uit shape, werden depressief en iedereen vroeg zich af of het ooit weer normaal zou worden. Eind 2021 werden de regels weer even versoepeld en de IFBB-Nederland probeerde het met een wedstrijdje op C-niveau maar echt een doorslaand succes werd het nog niet. Strenge regels wat betreft QR-codes, scepsis bij mensen die nog geen risico wilde lopen, nee dit was nog niet zoals het zou moeten.

Na weer een gedwongen sluiting van half december tot half januari werden dan eindelijk stap voor stap alle maatregelen afgeschaft en het was in deze periode dat de bond, onder bezielende leiding van onze voorzitster Juliette Bergmann, besloot om er weer helemaal voor te gaan.

.

Posing clinic

Maar, beseften de doorgewinterde ervaringsdeskundigen binnen de bond, om weer nieuwe gezichten te trekken moesten ze ook zelf in actie komen. Een posing clinic zou mensen niet alleen moeten voorbereiden op hun eerste podiumervaring, maar zou ook weer het nodige enthousiasme teweeg moeten brengen. Op zondag 6 maart organiseerde de IFBB-Nederland in de fraaie sportschool Legend Fitness in Den Haag eindelijk weer eens zo’n posing clinic. Door enkele veranderingen binnen de bond moest het poseerverhaal worden opgepakt door nieuwe gezichten en gelukkig bleken enkele enthousiaste toppers bereid hun ziel en zaligheid hier in te stoppen zodat er voor iedere categorie een gerenommeerde A-atleet kwam te staan! Jerry Koolhoven, Johnny Stuhldreier, Ingrid Stewart, Elke van den Bergh, Nicole de Wit, Ruth van Bochhove en Bi Bi brachten een flinke groep dames en heren de beginselen van het o zo belangrijke poseren bij en het resultaat hiervan stelde bij de eerste wedstrijd zeker niet teleur!

.

De wedstrijd!

Zondag 27 maart was het dan zo ver. In het voor ons zo bekende Theater aan de Schie in Schiedam zou de nieuwe start gemaakt moeten worden en waar iedereen op hoopte gebeurde, het werd een groot succes. Niet alleen trok de wedstrijd ruim 100 deelnemers, maar ook het publiek kwam weer in grote getalen opdagen waardoor het theater zo goed als vol zat!

De bodybuildingklassen waren nog wat ondervertegenwoordigd, waarschijnlijk ook omdat de coronaperikelen deze klassen toch wat heftiger beïnvloedden dan de bikini en men’s physique klassen waar de gemiste trainingstijd iets gemakkelijker valt goed te maken. Zonder enkele veelbelovende atleten tekort te doen willen we toch even enkele uitschieters benoemen. De bikini dames Yentl Haverland, Renee Timmers en met name Sylwia Wierzbicki zouden ook op een hoger niveau goed mee kunnen komen en op moment van schrijven was de open N.K. nog niet geweest (drie weken later) maar hoogst waarschijnlijk hebben deze genoemde dames plus een aantal anderen ook hier staan shinen. Said Abdelfattah werd de beste bodybuilder van de dag. Hij won zijn klasse, de masters klasse en de overall en toonde de meest complete fysiek met ook nog eens de beste conditie.

.

Hierbij de lijst met uitslagen in alle klassen, klik hier voor de pdf-file.

.

Bekijk deze video met een korte impressie van de JBC wedstrijd!

.

Nederlandse Kampioenschappen op 17 april

Het N.K. van 17 april zal een “Open” karakter krijgen wat simpelweg inhoudt dat de IFBB-Nederland er voor heeft gekozen na alle corona ellende de wedstrijd nu nog open voor een ieder te houden omdat er simpelweg nog geen tijd is om via de gebruikelijke kwalificaties tot de verdeling C, B en A te komen. Op naar een mooi Open N.K. en dan na de zomerstop een C, B en A wedstrijd met als afsluiter op 11 december de ‘Lichtstad Open’ voor C en D atleten! Zie onze agenda voor het wedstrijdschema.

.

IFBB Nederland

Website: